detector.media
21.09.2023 15:53
«1+1 Україна» покаже документальний фільм про Мощун
«1+1 Україна» покаже документальний фільм про Мощун
На початку повномасштабного вторгнення селище стало щитом для Києва.

У п’ятницю, 22 вересня, о 21:45 телеканал «1+1 Україна» покаже документальний фільм про невеличке селище Мощун під Києвом, де українські воїни більше двох тижнів стримували російську армію. Прем’єру фільму «Чат війни. Мощун» анонсувала пресслужба «1+1».

За словами авторів, стрічка розповідає історії цивільних, які на початку повномасштабного вторгнення мешкали в селищі Мощун. У фільмі вони розповідають про жахи, які їм довелось пережити під час наступу росіян. Очевидці поділяться власними історіями та покажуть, як зараз виглядає село під Києвом, у якому майже нікого не залишилось.

Автори документального фільму нагадують, що Мощун був стратегічно важливою позицією для окупантів, оскільки, взявши його, вони могли вийти на Київ.

8 вересня телеканал «1+1 Україна» демонстрував документальний фільм «Битва за Київ». У ньому відновлено хронологію подій захисту Києва від початку вторгнення і до дня деокупації Київщини.

Також телеканал анонсував прем’єру авторського документального проєкту Дмитра Комарова «Рік. Харківщина». Документальний фільм присвячений річниці деокупації Харківської області та Слобожанського контрнаступу.

 На фото: кадр з фільму

Фото: пресслужба «1+1»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY