detector.media
19.09.2023 12:44
СБУ викрила у Львові блогера, який через соцмережі закликав ударити ракетами по будівлі відомства
СБУ викрила у Львові блогера, який через соцмережі закликав ударити ракетами по будівлі відомства
Його поплічник, перебуваючи в одній з країн ЄС, періодично приєднувався до стримів свого колеги в Україні.

Співробітники внутрішньої безпеки СБУ викрили у Львові прихильника рашизму, який публічно закликав знищити адмінбудівлю регіонального управління Служби безпеки. Про це повідомляється на сайті відомства.

Для здійснення теракту зловмисник агітував поцілити в режимний об’єкт російськими ракетами. Для поширення своїх закликів фігурант здійснював онлайн-трансляцію на власній сторінці в інстаграмі поблизу будівлі української спецслужби.

Під час стриму він разом зі своїм спільником із-за кордону дискредитував співробітників СБУ і закликав ударити по них російською зброєю.

Деструктивний контент «блогер» поширив на власну аудиторію в понад 1,7 тис. користувачів.

За даними слідства, зловмисниками виявились двоє мешканців обласного центру, які позиціонують себе як блогери. Один із них наразі перебуває в одній із країн ЄС, звідки періодично «приєднується» до стримів свого поплічника в Україні.

При обшуках у помешканнях фігурантів виявлено комп’ютерну техніку та мобільні телефони з доказами провокативного відеозапису. Наразі фігурантам планується повідомлення про підозру.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину, можливої додаткової кваліфікації злочинних дій фігурантів та притягнення винних до відповідальності. Зловмисникам загрожує тюремне ув’язнення.

Заходи з викриття зловмисників проводили за процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.

Як повідомляв раніше «Детектор медіа», на Львівщині затримали блогера-«правозахисника», який цькував і обзивав військових та заперечував, що в країні війна.

Також ми писали про те, що Служба безпеки України викрила 41-річну мешканку Київщини, яка публічно розповсюджувала матеріали із закликами до насильницької зміни конституційного ладу та захоплення державної влади.

Читайте також:

Фото: СБУ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY