detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
16.09.2023 17:19
Уряд переніс терміни створення національної цифрової багатоканальної телемережі МХ-7
Уряд переніс терміни створення національної цифрової багатоканальної телемережі МХ-7
Новий термін виконання програми — вересень 2024 року.

15 вересня Кабінет Міністрів України переніс терміни виконання Програми підвищення обороноздатності та безпеки держави щодо матеріально-технічного забезпечення побудови загальнонаціональної цифрової багатоканальної телемережі МХ-7. 

Новий термін виконання програми — вересень 2024 року. Про це повідомив «Інтерфакс» із посиланням на телеграм-допис представника Кабміну у Верховній Раді Тараса Мельничука.

Як відомо, програму затвердили згідно з постановою Кабміну від 11 серпня 2021 року, із зазначеним терміном виконання до вересня 2022 року.

Нагадаємо, 20 липня Національна рада з питань телебачення та радіомовлення оголосила  конкурс на отримання ліцензії на мовлення з використанням радіочастотного спектра ефірної багатоканальної електронної комунікаційної мережі із загальнонаціональною категорією покриття (МХ-7). 

Кількість вільних каналів у мультиплексі — 12,  формат мовлення SD. Участь у конкурсі можуть взяти канали, які мають намір мовити 24 години на добу. Обсяг національного продукту мовника має бути не менше 60%. Серед інших умов — відсутність ретрансляції.

До 21 вересня триває подання на конкурс серед охочих мовити в державному мультиплексі. Станом на цей тиждень, за інформацією джерел «ДМ», на нього подались лише три канали: «Сонце», «Ісландія» та «Тюсо».

Фото: Кабінет Міністрів України / фейсбук

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY