detector.media
15.09.2023 17:11
Декомунізація триває: з обеліска на колишній площі Перемоги в Києві зняли зірку
Декомунізація триває: з обеліска на колишній площі Перемоги в Києві зняли зірку
Стелла «Місто-герой Київ» потрапила до переліку пам’ятних об’єктів, пов’язаних з історією і культурою Росії та СРСР.

У Києві демонтували радянську символіку та прибрали анотаційну дошку російською мовою з обеліска «Місто-герой Київ» на Галицькій площі (колишній площі Перемоги). Про це йдеться у повідомленні на сайті Київської міської ради.

За словами заступниці голови КМДА Ганни Старостенко, на яку посилається офіційний портал Київради, працівники департаменту територіального контролю завершують роботи з демонтажу елементів обеліска на Галицькій площі. 

Також зазначається, що під час виконання робіт прибрали зірки на бічних сторонах обеліска та анотаційну дошку російською мовою, а ще змінили напис «1941» на «1939» — рік, коли почалася Друга світова війна.

Раніше обеліск «Місто-герой Київ» увійшов у попередній перелік пам’ятних об’єктів, пов’язаних з історією і культурою Росії та СРСР.

Як повідомляв «Детектор медіа», у Дніпрі відмовилися позбавляти Брежнєва звання почесного громадянина. Міська влада каже, що закон про декомунізацію не поширюється на документи місцевих органів, ухвалені до 1991 року, а законних підстав позбавляти Брежнєва звання немає — він давно помер, сам про це не просив і засудженим не був.

Також ми писали про те, що на «Батьківщину-матір» встановили український тризуб.

Читайте також:

Фото: сайт Київської міської ради

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY