detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
15.09.2023 17:02
«Українська правда» і фонд savED закрили збір коштів на облаштування укриття в Миколаївському ліцеї №55. Замість чотирьох мільйонів гривень зібрали вісім
«Українська правда» і фонд savED закрили збір коштів на облаштування укриття в Миколаївському ліцеї №55. Замість чотирьох мільйонів гривень зібрали вісім
Збір відкрили в липні цього року.

«Українська правда» повідомила, що оголошує закриття збору на облаштування укриття у Миколаївському ліцеї №55. Цей збір видання відкрило спільно з Міжнародним благодійним фондом savED у липні 2023 року.

Від початку повномасштабної війни будівля цього навчального закладу залишалася майже неушкодженою, але через відсутність бомбосховища діти були змушені навчатися здебільшого в дистанційному форматі, розповідала у своєму матеріалі «УП».

Ініціатори благодійного збору поставили собі за мету відновити доступ до офлайн-навчання для учнів ліцею. За їхніми підрахунками, для цього потрібно було зібрати 4 мільйони гривень.

Сьогодні «УП» повідомила, що Миколаївський ліцей №55 отримує 8 мільйонів гривень. З них 2 млн вдалося зібрати завдяки тисячам внесків читачів видання, а ще 2 млн грн безпосередньо на рахунок фонду savED надіслав благодійник. 

Крім цього, міжнародна гуманітарна організація CORE Response, засновником якої є голлівудський актор та режисер Шон Пенн, зробить внесок у 4 млн грн, повідомляє «Українська правда». Це дасть можливість забезпечити якісний капітальний ремонт у підвальному приміщенні та облаштувати повноцінний освітній простір, де діти зможуть не лише комфортно пересидіти повітряну тривогу, але й продовжити навчання в цей час.

«У новому навчальному році Миколаївський ліцей №55 має стати ключовою школою для великого району міста. Завдяки небайдужості українців школі вдасться відновити доступ до офлайн-навчання для  понад тисячі учнів ліцею. А за наявності безпечного укриття заклад зможуть у дві зміни відвідувати 3000 українських дітей, серед яких є переселенці», — йдеться у публікації «УП».

Нагадаємо, нещодавно «Детектор медіа» повідомляв, що триває збір благодійної організації UA First Aid на складники для 500 аптечок для українських захисників.

Український індіпоп-гурт Latexfauna відкрив сторінку на платформі OnlyFans, щоб збирати гроші на дрони для ЗСУ.

Спільнота родин Оленівки заснувала фонд для підтримки родин постраждалих і загиблих внаслідок теракту в колонії.

Фото: «Українська правда»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY