detector.media
01.09.2023 19:54
Окупанти знищили в Маріуполі чотири бібліотеки і майже 200 тисяч книжок
Окупанти знищили в Маріуполі чотири бібліотеки і майже 200 тисяч книжок
За попередніми даними, половина видань з бібліотечного фонду міста згоріли під час обстрілів або були ліквідовані як «екстремістські».

У тимчасово захопленому Маріуполі російські загарбники знищили 180 тисяч книжок та чотири бібліотеки. Про це в телеграмі повідомила Маріупольська міська рада.

«Бібліотечний фонд Маріуполя до повномасштабного вторгнення налічував 360 тисяч книжок. За попередньою інформацією, 50% видань згоріли під час обстрілів або були ліквідовані як “екстремістські”. Чотири будівлі бібліотек зруйновані або мають критичні ушкодження — ім. Лесі Українки, Купріна, Короленка та Гоголя», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у вцілілі бібліотеки загарбники завозять літературу з території Росії та перейменовують назви.

Так, бібліотека Івана Франка тепер названа іменем Пушкіна, Олеся Гончара — Чехова, а історична бібліотека Михайла Грушевського — Карамзіна.

У міськраді нагадали, що нині маріупольська бібліотека ім. Короленка працює в евакуації у Дніпрі. Директорка бібліотеки Вікторія Лісогор плідно працює над створенням нових фондів. Уже зібрано 2300 найменувань книжок. Їх дарують благодійні фонди, організації, волонтери. До деокупації Маріуполя книжки зберігатимуться у Дніпровській бібліотеці, поінформували у міськраді.

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що росіяни завезли до бібліотек на захоплених територіях Запоріжжя партію пропагандистської літератури.

Читайте також:

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY