detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
01.09.2023 13:48
Полтавського блогера, який хизувався відео, де принижує військових, відправили за ґрати
Полтавського блогера, який хизувався відео, де принижує військових, відправили за ґрати
Роман Заволока виклав відео, де кепкував з воїна ЗСУ, в якого тремтіли руки через контузію, та плюнув у нього. Йому призначили 60 діб тримання під вартою, а загрожує до п’яти років тюрми.

Полтавському блогеру та фітнес-тренеру Роману Заволоці, який принижував військових, викладаючи відео з цим у соцмережах, обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб. Про це повідомляє Суспільне.

За даними слідства, Роман Заволока, зокрема, ображав та принижував військових у центрі міста, а також плюнув на одного з них.

Його підозрюють за двома статтями: частинами 1 та 2 статті 435-1 ― «Образа честі і гідності військовослужбовця» та «Виготовлення та поширення матеріалів, які містять образу честі і гідності військовослужбовця»; частиною 2 статті 345 ― «Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу».

Санкція передбачає обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Справу щодо полтавця розглядали на засіданні в Октябрському райсуді Полтави 1 вересня. Чоловікові призначили запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб. Рішення ухвалив суддя Октябрського райсуду Анатолій Савченко.

Нагадаємо, ввечері 29 серпня в центрі Полтави співробітники спецпідрозділу поліції «КОРД» й СБУ затримали інстаграм-блогера і тренера Романа Заволоку, який принижував військових, викладаючи відео з цим у соцмережах. Судячи з фотографії з місця події, 27-річний інстаграм-блогер чинив опір і отримав травми. Найближчим часом йому мають обрати міру запобіжного заходу.

26 серпня Роман Заволока зі своїм товаришем почав ображати старшого солдата Олександра Мацька. Чоловіки кепкували з тремтіння рук військового, хоча той пояснив, що тремор у нього від контузії, а на війну він пішов добровільно. На це Заволока сказав військовому: «Ти придурок, сам попався на гачок». Наприкінці розмови Роман Заволока плюнув у військового.

Фото: «Полтавщина»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY