detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
01.09.2023 13:25
У марафоні покажуть документальний фільм про «збитих російських льотчиків» та викрадений Мі-8
У марафоні покажуть документальний фільм про «збитих російських льотчиків» та викрадений Мі-8
Фільм розповідає про вісім збитих російських льотчиків та історію унікальної спецоперації воєнної розвідки з російським пілотом, який «перелетів на сторону добра» разом зі своїм Мі-8.

У неділю, 3 вересня, о 22:15 в етері телемарафону вийде документальний фільм «Збиті льотчики Росії». Про це повідомив один з авторів фільму Артем Шевченко. 

Фільм показує, як Сили оборони та безпеки захищали українське небо від російської повітряної навали, а також розповідає історії восьми збитих російських льотчиків. 

Крім того, у фільмі показана унікальна історія спецоперації воєнної розвідки «Синиця» про російського пілота, який «перелетів на сторону добра, світла і справедливості» разом зі своїм вертольотом Мі-8 АМТШ зі складу 319 окремого вертолітного полку (в/ч 13984, Приморський край РФ).

Фільм «Збиті льотчики Росії» входить до циклу «Воєнна розвідка України», який створюють спільно з Головним управлінням розвідки Міноборони за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України.

Нагадаємо, ще в травні ГУР анонсувало проєкт документальної кінотрилогії про славетні спецоперації українських розвідників під назвами «Збиті льотчики Росії», «Війна на Дніпрі» та «Іноземний легіон».

У «Збитих льотчиках Росії» мають показати унікальні кадри повітряних битв під час повномасштабної війни та відео допитів полонених ворожих льотчиків-офіцерів. У «Війні на Дніпрі» детально продемонструють зухвалі секретні рейди спецпризначенців ГУР поміж берегами і плавнями Дніпра. Фільм «Іноземний легіон» розповість історії відважних і вільних людей з усієї планети, які приїхали до України після 24 лютого 2022 року і стали до зброї разом з нами.

Нещодавно керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов анонсував показ фільму про пілота, який перегнав вертоліт МІ-8 Збройних сил Росії із запчастинами для ворожих винищувачів до України. За словами Буданова, він відбудеться 7 вересня — на річницю ГУР.

23 серпня гелікоптер Мі-8 Збройних сил Росії опинився в Україні внаслідок тривалої спецоперації Головного управління розвідки Міністерства оборони України. Українська розвідка виманила пілота Мі-8АМТШ в Україну. Борт здійснював рейс між двома авіабазами і перевозив деталі до винищувачів Су-27, Су-30СМ. Разом із пілотом на борту були двоє членів екіпажу, які не знали, куди насправді летить гелікоптер. У результаті спецоперації двоє членів екіпажу були ліквідовані. Мі-8 залишився в Україні разом із деталями до літаків-винищувачів, які він мав доставити росіянам. 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY