detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
31.08.2023 20:46
Нацрада на черговому засіданні зареєструвала понад 80 медіа
Нацрада на черговому засіданні зареєструвала понад 80 медіа
Окрім цього, регулятор зареєстрував чотирьох провайдерів.

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення зареєструвала 71 друковане медіа, 11 онлайн-медіа, чотири телевізійні ЗМІ та чотири провайдери аудіовізуальних сервісів. Такі рішення регулятор ухвалив на засіданні 31 серпня.

До вже зареєстрованих онлайн-медіа Нацрада додала ще 11 ЗМІ, зокрема, сайт громадської організації «Інститут масової інформації».

Одеське ТОВ «Тезис Одещини» зафіксувало телеграм- та ютуб-канал, вебсайт і сторінку у фейсбуці. Окрім цього, на реєстрацію подалися два інформаційні агентства, інформаційний та новинний сайт, онлайн-медіа та інтернет-видання. Їхні назви регулятор не уточнює.

Як відомо, 22 червня Нацрада зареєструвала перші шість онлайн-видань та один ютуб-канал. Відповідно до вимог закону «Про медіа» реєстрація онлайн-медіа є добровільною. Але для тих, хто захоче зареєструватися, закон «Про медіа» передбачає меншу відповідальність за порушення та можливість брати участь у створенні органів співрегулювання.

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення вже затвердила порядок подання заяв і положення щодо особливостей реєстрації у період воєнного стану. Про те, як реєструватися онлайн-медіа, читайте в інструкції «ДМ».

Нацрада також внесла до переліку зареєстрованих суб’єктів у сфері медіа 32 українськомовні газети. У трьох із них вказана друга мова публікації, а саме: польська, англійська та болгарська.

Окрім цього, реєстрацію отримали 29 журналів, 7 збірників та 3 бюлетені. З них 75% видань розповсюджуватиметься в Україні, а 25%  в Україні та за кордоном. Мови публікації  українська, англійська, німецька, французька та румунська.

До переліку зареєстрованих телевізійних ЗМІ ввійшли ще чотири лінійних медіа:

Також реєстрацію провайдера аудіовізуальних сервісів отримали:

Нагадаємо, на засіданні 10 серпня Національна рада з питань телебачення та радіомовлення зареєструвала 34 друкованих і 10 онлайн-медіа, зокрема, сайт «Подробиці».

Скриншот: сайт Нацради

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY