detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
31.08.2023 17:17
МКІП: Протягом серпня 2023-го 19 об’єктів культурної інфраструктури постраждали в результаті агресії Росії
МКІП: Протягом серпня 2023-го 19 об’єктів культурної інфраструктури постраждали в результаті агресії Росії
Загалом, за даними Міністерства культури та інформполітики, росіяни завдали пошкоджень 1624 об’єктам культурної інфраструктури в Україні, з них 591 об’єкт зруйновано.

Міністерство культури та інформаційної політики опублікувало останні на цей момент результати свого моніторингу пошкоджень об’єктів культурної інфраструктури в Україні внаслідок російської агресії. За даними МКІП, станом на 29 серпня 2023 року збитків зазнали 1624 об’єкти культурної інфраструктури, без урахування пам’яток культурної спадщини. З них 591 об’єкт зруйновано.

Протягом серпня 2023-го росіяни завдали пошкоджень 19 об’єктам культурної інфраструктури, 5 із яких розташовані на Одещині.

Найбільших втрат і збитків культурна інфраструктура зазнала в Донецькій, Херсонській, Харківській, Київській, Миколаївській, Запорізькій та Луганській областях.

Пошкоджень і руйнувань зазнали клубні заклади, бібліотеки, музеї, театри, філармонії, заклади мистецької освіти (мистецькі школи і коледжі) та об’єкти культурної спадщини на території 230 територіальних громад.

Загалом постраждали:

•       клубні заклади – 769;

•       бібліотеки – 610; 

•       музеї та галереї – 93;

•       театри та філармонії – 30; 

•       заклади мистецької освіти – 122.

Через те, що майже вся територія Луганської та значні частини територій Херсонської, Запорізької та Донецької областей перебувають у тимчасовій окупації, обрахунок точної кількості об’єктів культурної інфраструктури, що постраждали в ході бойових дій та окупації, є неможливим, зазначили у МКІП.

Нагадаємо, раніше «Детектор медіа» повідомляв, що Мінкульт закликав виключити Росію з ЮНЕСКО та заявив про ушкоджений драмтеатр у Чернігові як про «вщент знищений».

Міністерство культури та інформаційної політики проведе технічний аудит Національного музею Голодомору-геноциду, повідомив тимчасовий виконувач обов'язків міністра Ростислав Карандєєв.

Раніше у серпні цього року МКІП інформував, що за весь період повномасштабної війни в Україні пошкоджені або зруйновані вже 763 об’єкти культурної спадщини.

Фото: МКІП

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY