detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
30.08.2023 12:55
1 вересня на каналі «ПлюсПлюс» — премʼєра патріотичного мультсеріалу «Україна. Нескорені міста»
1 вересня на каналі «ПлюсПлюс» — премʼєра патріотичного мультсеріалу «Україна. Нескорені міста»
Мультсеріал створений у форматі 2D, за допомогою техніки комп'ютерної перекладки у програмі «Toon Boom harmony».

«1+1 media» повідомив нашу редакцію про те, що 1 вересня о 19:30 в ефірі телеканалу «ПлюсПлюс» відбудеться премʼєра проєкту власного виробництва — патріотичного мульсеріалу «Україна. Нескорені міста».

Новий анімаційний проєкт розповідатиме про українські міста, які постраждали під час війни РФ проти України. У першій частині кожного епізоду головні герої мандрують містами, відвідуючи історичні пам’ятки та створюючи паралель між героїчним минулим і сьогоденням. У другій частині, у легкій і доступній для дітей формі, уникаючи чутливих зображень, творці мультсеріалу будуть показувати реалії шкоди, завданої містам та культурним пам’яткам.

Мультсеріал створений у форматі 2D за допомогою техніки комп'ютерної перекладки у програмі «Toon Boom harmony». За словами творців проєкту, використання 2D-анімації дало змогу зробити розмову про складні речі менш болісною і навіть терапевтичною.

Проєкт «Україна. Нескорені міста» адресований дітям віком від 6 до 12 років, а також батькам, учителям та всім, хто прагне навчити молодше покоління цінувати культурну спадщину та пам'ятати історію України.

Крім цього, творці вважають, що їхній анімаційний проєкт може бути цікавим і для іноземного глядача.

«Створювати анімаційні серіали й до великої війни було складним завданням, особливо якщо необхідно швидко реагувати на зміни та транслювати подієвий контент. Адже розробка мультсеріалів це дуже тривалий процес, який складається з багатьох етапів. Однак, маючи великий досвід в цій ніші, ми з командою "ПлюсПлюс" намагаємося оперативно реагувати на запити аудиторії та пропонувати актуальний і потрібний в реаліях сьогодення контент. "Україна. Нескорені міста" саме такий проєкт, який розповідає про героїзм українських міст в цій війні, про культурне надбання та традиції і як важливо все це зберегти для наступних поколінь. Наша місія як телеканалу за ці півтора надскладні роки трансформувалася, тож розповідати дітям про війну, знаходячи потрібні слова та інструменти, — одне з наших важливих завдань до Перемоги і після неї», коментує Іванна Найда, генеральна продюсерка «ПлюсПлюс».

Епізоди мультсеріалу «Україна. Нескорені міста» виходитимуть в ефірі каналу «ПлюсПлюс» у будні о 19:30.

Читайте також:

Нагадаємо, раніше «Детектор медіа» повідомляв, що 10-й фестиваль анімації та медіамистецтва Linoleum відбудеться з 4 по 8 жовтня у Києві. Вже відома програма.

Фото: «1+1 media»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY