detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
29.08.2023 15:39
МВС Німеччини заявило про масштабну російську дезінформацію в соцмережах
МВС Німеччини заявило про масштабну російську дезінформацію в соцмережах
Фейкові акаунти і сайти відомих німецьких ЗМІ, зокрема в телеграмі, масово поширюють проросійську дезінформацію про війну проти України.

Міністерство внутрішніх справ Німеччини фіксує безперервні спроби Росії сіяти дезінформацію в соцмережах та через фейкові профілі німецьких медіа. Про це повідомляє DW.

«Російські структури, як і раніше, у великому обсязі поширюють дезінформацію. Так само, як і раніше, поширюються відомі наративи й коментуються актуальні теми. При цьому Росія, як і раніше, спирається на складну мережу державних або пов'язаних із державою акторів», — цитує слова представника МВС агентство dpa.

За словами чиновника, особливо активно для дезінформації використовують телеграм.

Крім того, ще рік тому МВС Німеччини висловлювало занепокоєння з приводу фейкових акаунтів і сайтів відомих німецьких ЗМІ, які мали автентичний вигляд, але були наповнені проросійською дезінформацією про війну проти України.

Представник МВС уточнив, що російська дезінформація в Німеччині лише посилилась після початку російського вторгнення до України і за останні 12 місяців її масштаби анітрохи не зменшилися. Він додав, що міністерство й надалі ставиться до «загрози іноземного впливу і маніпуляцій» з усією серйозністю і рішуче їм протистоїть.

За словами чиновника, актори, які поширюють дезінформацію, прагнуть вплинути на громадську думку в Німеччині, посилити конфлікти в німецькому суспільстві та недовіру до державних інститутів і дій уряду.

Фото: Bildagentur-online / Ohde / picture alliance

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY