detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
27.08.2023 14:50
Суд у Ризі призначив громадянину Латвії громадські роботи за співпрацю з російським інформаційним агентством
Суд у Ризі призначив громадянину Латвії громадські роботи за співпрацю з російським інформаційним агентством
Обвинувачений готував текстові і мультимедійні матеріали для розміщення на сайті агентства з травня 2017 року по листопад 2019 року. За цей період він отримав 32 700 євро.

Суд у Ризі засудив громадянина Латвії до громадських робіт за незаконну співпрацю з інформаційним агентством Росії. Про це повідомило Delfi з посиланням на рішення Ризького міського суду.

Обвинувачений порушив санкції, які запровадив Європейський Союз. Як зауважили в суді, чоловік уклав договір з російським інформагентством кілька років тому, хоча знав про прецедент внесення іншої людини до санкційного списку.

Латвієць готував текстові і мультимедійні матеріали для розміщення на сайті агентства країни-агресора з травня 2017 року по листопад 2019 року. За цей період він отримав 32 700 євро.

Прокурор і підсудний уклали угоду. Чоловікові призначили 140 годин громадських робіт.

Нагадаємо, у липні в Латвії Національна рада з електронних ЗМІ (NEPLP) вирішила закрити доступ до трьох російських сайтів: wagner2022.ru, dentv.ru та yapolitic.ru. Як зазначили в NEPLP, на вказаних сайтах поширюється інформація, що розпалює ворожнечу та дискредитує Латвійську державу і НАТО. Такий контент в інформаційному просторі Латвії може створити хибне уявлення про події у світі, негативно впливати на співіснування різних громадських груп та створити загрозу безпеці Латвійської держави.

4 липня 2023 року Ризький окружний адміністративний суд також залишив чинним анулювання дозволу на мовлення телеканалу «Дождь».

У своєму рішенні суд пояснив, що свобода слова може бути обмежена в певних випадках. Наприклад, у разі порушення заборони робити звернення, що загрожують національній безпеці чи громадському порядку або безпеці.

Фото: InfoResist / «24 канал»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY