detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
25.08.2023 17:17
28 серпня в ефірі ICTV2 — документальний фільм «Оппенгеймер — батько атомної бомби» зі спогадами тих, хто особисто знав американського фізика
28 серпня в ефірі ICTV2 — документальний фільм «Оппенгеймер — батько атомної бомби» зі спогадами тих, хто особисто знав американського фізика
Показ відбудеться в межах прокату художнього фільму режисера Крістофера Нолана «Оппенгеймер», який ще триває в Україні.

Канал ICTV повідомив, що 28 серпня о 22:00 в ефірі ICTV2 відбудеться прем’єра документального фільму «Оппенгеймер — батько атомної бомби» виробництва Universal Pictures. Цей показ канал робить у межах прокату художнього фільму режисера Крістофера Нолана «Оппенгеймер», який усе ще триває в Україні.

Документальний фільм розповість про життя Роберта Оппенгеймера, починаючи з ранніх років та закінчуючи його внеском у розвиток ядерної фізики. Творці стрічки записали свіжі інтерв’ю та спогади тих, хто знав ученого особисто, й тих, на кого вплинула його спадщина. Серед тих, із ким поговорили документалісти, — режисер Крістофер Нолан та онук ученого Чарльз Оппенгеймер.

Крім цього, у фільмі є історії-свідчення тих, хто пережив ядерне бомбардування Хіросіми, а також досі невідомі факти від біографів батька атомної бомби. 

Джуліус Роберт Оппенгеймер — професор фізики Каліфорнійського університету в Берклі, найбільш відомий завдяки створенню атомної бомби під час Другої світової війни. Саме він став свідком першої детонації атомної бомби в Нью-Мексико в 1945 році, а пізніше процитував Бгаґавада-Ґіту: «Тепер я став Смертю, руйнівником світів». 

Читайте також:

Фото: ICTV

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY