detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
25.08.2023 15:13
Уряд вніс зміни до постанови про умови оплати праці журналістів державних і комунальних медіа
Уряд вніс зміни до постанови про умови оплати праці журналістів державних і комунальних медіа
Про це рішення повідомив постійний представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Кабінет Міністрів вніс зміни до постанови від 28.12.2016 №1038 «Про умови оплати праці журналістів державних і комунальних засобів масової інформації». Про це в телеграмі повідомив постійний представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

За словами чиновника, термінологію постанови привели у відповідність до законів України «Про медіа» та «Про державну підтримку медіа, гарантії професійної діяльності та соціальний захист журналіста».

«Поширено перелік посад журналістів державних і комунальних засобів масової інформації, які прирівнюються до посад керівних працівників, спеціалістів секретаріату (апарату) відповідного органу державної влади або органу місцевого самоврядування розділу "Субʼєкти у сфері друкованих медіа та онлайн-медіа, засновниками (співзасновниками) яких є Верховна Рада України, Кабінет Міністрів України" на Міноборони», — озвучив Мельничук ще одну зміну до постанови про умови оплати праці журналістів державних і комунальних медіа.

Нагадаємо, у липні цього року Кабінет Міністрів розпорядився розробити правопис кримськотатарської мови з використанням алфавіту на основі латинської графіки. 

У червні 2023-го ми повідомляли, що уряд готує проєкт закону, який закріпить англійську в Україні як мову міжнародного спілкування. Також в уряді працюють над рішеннями, які зроблять вивчення англійської доступнішим для всіх охочих.

У травні 2023-го стало відомо, що Національна спілка кінематографістів України подала позов проти Кабінету Міністрів, оскаржуючи рішення Державного агентства України з питань кіно подовжити повноваження членів Ради з державної підтримки кінематографії. Про те, як відбулось перше судове засідання в цій справі, дізнавайтесь у нашій публікації.

Фото: Кабінет Міністрів України / фейсбук

 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY