detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
18.08.2023 19:13
За останні дні таліби затримали низку журналістів в Афганістані: в ООН відреагували
За останні дні таліби затримали низку журналістів в Афганістані: в ООН відреагували
Місія ООН нагадала фактичній владі Афганістану про потребу поважати право на свободу переконань і їх висловлення.

Місія Організації Об'єднаних Націй зі сприяння Афганістану (UNAMA) розкритикувала затримання талібами журналістів у шести провінціях країни за минулі десять днів, пише DW.

Відповідний допис місія зробила на платформі «X» (відомій раніше як Twitter). У дописі місія вказала на обов'язок влади поважати право на свободу переконань і їх висловлення, а також права всіх затриманих бачитися зі своєю родиною, зустрічатися з адвокатом і знати звинувачення проти них.

Місія нагадала також, що журналіст Мортаза Бехбуді та активіст освіти для дівчат Матюлла Веса, обидва затримані на початку цього року, досі залишаються під вартою талібів.

Відзначимо, у рейтингу свободи преси від «Репортерів без кордонів» Афганістан посідає 152-ге місце зі 180, а рух «Талібан» названо «одним з найбільших ворогів свободи преси у світі».

Станом на грудень 2021 року, за даними «Репортерів без кордонів», після приходу до влади «Талібану» в Афганістані 231 видання закрилося, а 6400 журналістів/-ок втратили роботу.

У грудні 2022 року таліби заборонили мовлення радіостанцій «Голос Америки» та афганської служби «Радіо Свобода» в Афганістані.

Фото ілюстративне: Gandhara

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY