detector.media
18.08.2023 16:07
Киві повідомили про підозру у пропаганді війни та насильницькій зміні конституційного ладу
Киві повідомили про підозру у пропаганді війни та насильницькій зміні конституційного ладу
Після втечі з України Іллю Киву позбавили депутатського мандата ще у березні 2022 року.

Іллі Киві повідомили про підозру у пропаганді війни та насильницької зміни конституційного ладу (ст. 436 та ч. 3 ст. 109 КК України). Про це повідомив Офіс Генпрокурора. 

За даними слідства, колишній народний обранець протягом січня–лютого 2022 року опублікував у своєму телеграм-каналі матеріали, які містять публічні заклики до ведення агресивної війни в Україні і зміни шляхом війни встановленого в країні конституційного ладу.

Згідно з висновком експертизи, його висловлювання мають пропагандистський характер, формують у суспільстві проросійські та антиукраїнські настрої і містять ознаки інформаційного впливу, спрямованого на підрив української державності.

Наразі підозрюваний переховується від правосуддя на території держави-агресора.

Ще у січні 2022 року Кива втік до Іспанії, а на початку масштабної агресії перебрався до Росії, там він відвідує етери російський пропагандистів і повторює фейки про «один народ».

10 березня Личаківський райсуд Львова заочно обрав Киві запобіжний захід — тримання під вартою.

15 березня Верховна Рада позбавила Киву мандата народного депутата. Він був обраний від проросійської партії «ОПЗЖ». 

Читайте також:

Загалом Кива підозрюється у публічних закликах до насильницької зміни влади, посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, державній зраді та пропаганді війни (ч. 3 ст. 109, ч. 3 ст. 110, ч. 1 ст. 111, ст. 436, ч. 2 ст. 436-1 КК України). Екснардеп перебуває у міжнародному розшуку. Він також звернувся до російського диктатора Володимира Путіна з проханням надати йому громадянство РФ та «політичний притулок».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY