detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
17.08.2023 17:40
У Казахстані заблокували сайт російського телеканалу «Царьград» через пропаганду екстремізму. Росія вимагає пояснень
У Казахстані заблокували сайт російського телеканалу «Царьград» через пропаганду екстремізму. Росія вимагає пояснень
Перед блокуванням ресурсу влада Казахстану винесла йому чотири попередження.

У Казахстані заблокували вебсайт російського пропагандистського телеканалу «Царьград». Про це повідомило видання «Сибирь.Реалии».

Перед блокуванням ресурсу влада країни винесла каналу чотири попередження про пропаганду екстремізму.

Вперше «Царьград» отримав попередження в січні 2021-го за матеріал із назвою «У Казахстані хочуть поставити росіян на коліна?».

Інші ж приписи винесли 31 травня цього року — за текст із заголовком «Казахські націоналісти тероризують російських жінок» і новину, в якій стосовно жителя Казахстану використовують образливе слово «мамбет».

У соцмережах «Царьграду» з'явився допис про те, що російські дипломати з'ясовують, «чому сайт насправді заблокований».

Пропагандисти додають, що вони начебто «завжди обстоювали правду і ніколи не боялися труднощів».

Нагадаємо, російський пропагандистський канал «Царьград», пов'язаний з російським олігархом Костянтином Малофєєвим, відомий своєю підтримкою російських бойовиків на Донбасі та російських військових, що воюють проти України. На ньому виходили інтерв’ю з ватажком російських бойовиків Ігорем Гіркіним (Стрєлковим), нацистом Олексієм Мільчаковим та іншими. 

«Царьград» позиціонує себе як «перший російський консервативний інформаційно-аналітичний телеканал». У 2017 році телеканал запустив акцію з видворення представників ЛГБТКІА-спільноти за межі РФ

Телеканал почав мовити у 2015 році, із кінця 2017 року припинив мовлення і повністю перейшов в онлайн. У липні 2020 року YouTube заблокував акаунт «Царьграда» без можливості відновлення.

У липні 2021 року Служба безпеки України викликала Малофєєва разом з міністром оборони Росії Сергієм Шойгу до Маріуполя для вручення підозри у створенні та участі в незаконних збройних формуваннях.

Раніше журналісти «Української правди» встановили особи людей, залучених до процесу викрадення та перевиховування дітей з окупованих територій України. Серед них є й олігарх Костянтин Малофєєв — його «Фонд святителя Василия Великого» є співавтором проєкту «Счастливое детство».

У травні цього року США розпочали переказ Україні конфіскованих активів Малофєєва.

Фото: tadviser.ru

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY