detector.media
16.08.2023 17:59
На Дніпропетровщині виявили колаборанта, який поширював у забороненій соцмережі антиукраїнські матеріали
На Дніпропетровщині виявили колаборанта, який поширював у забороненій соцмережі антиукраїнські матеріали
Підозрюваний заперечував військову агресію РФ та закликав до співпраці з державою-агресором та її збройними формуваннями.

Правоохоронці повідомили про підозру жителю Новомосковська, який з початку повномасштабного вторгнення РФ поширював антиукраїнські матеріали в соцмережі. Про це йдеться на сайті Дніпропетровської обласної прокуратури.

За даними слідства, підозрюваний поширював дописи та відеозаписи з проросійських груп у забороненій соцмережі. У розміщених антиукраїнських матеріалах він заперечував військову агресію РФ та закликав до співпраці з державою-агресором та її збройними формуваннями.

Під час обшуку в помешканні фігуранта правоохоронці вилучили мобільний телефон та комп’ютерну техніку з доказами протиправної діяльності.

«Згідно з висновком експертизи, поширені чоловіком публікації містять публічне заперечення здійснення збройної агресії проти України, встановлення та утвердження тимчасової окупації, публічні заклики до підтримки рішень і дій держави-агресора», — зауважили в прокуратурі.

Чоловіку повідомлено про підозру за фактом колабораційної діяльності (ч. 1 ст. 111-1 КК України).

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що в Херсоні затримали колаборанта, який під час окупації служив у місцевій в’язниці, де катував викрадених українців.

Також ми писали про те, що СБУ затримала в Одесі блогера, який працював на колаборанта Стремоусова.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY