detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
16.08.2023 16:33
Дві посадовиці у Миколаєві чекали на окупацію і закликали до масового вбивства українців
Дві посадовиці у Миколаєві чекали на окупацію і закликали до масового вбивства українців
У розмовах з колегами вони заперечували існування України як держави та виправдовували ракетні удари по Одесі.

Служба безпеки затримала ще двох чиновниць — очільницю одного з підрозділів «Миколаївобленерго» та її заступницю, які публічно виправдовували збройну агресію Росії.

Як повідомляє СБУ, в розмовах зі своїми колегами та підлеглими вони заперечували існування України як держави та висловлювали свої сподівання на захоплення всієї території країни військами РФ.

Також посадовиці виправдовували ракетні удари по Одесі та закликали до масового вбивства українців, які чинять супротив російським загарбникам.

Крім того, зловмисниці сподівалися на швидку окупацію Києва, Донбасу та Миколаївщини, і навіть робили власні прогнози щодо «термінів» захоплення українських територій.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили обом чиновницям про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

Зловмисницям загрожує до 8 років тюрми з конфіскацією майна. Вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Нагадаємо, раніше кіберфахівці Служби безпеки затримали в столиці двох киянок, які за вказівкою росіянина, головного редактора прокремлівського порталу «Вся Тверь», поширювали щодня в соцмережах десятки фейкових повідомлень про війну.

Фото: СБУ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY