detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
12.08.2023 12:15
ССО розповіли про специфіку своїх інформаційно-психологічних операцій проти ворога
ССО розповіли про специфіку своїх інформаційно-психологічних операцій проти ворога
В інтерв'ю на ютуб-каналі Сил спецоперацій ЗСУ боєць з позивним «Браво» пояснив, чим небезпечні блогери країни-агресора та чи існують «хороші росіяни».

Пресслужба Сил спецоперацій ЗСУ опублікувала інтерв'ю з воїном підрозділу інформаційно-психологічних операцій, який розповів про специфіку роботи відомства, Дудя, поширення фейків навколо бригади «Магура» та «хороших росіян».

Як пояснив боєць з позивним «Браво», підрозділи ІПСО у складі ССО проводять оборонні чи наступальні психологічні операції для зменшення спроможності російського ворога на полі бою.

«Підрозділи інформаційно-психологічних операцій у складі ССО — це окремий компонент, який проводить оборонні чи наступальні психологічні операції, що зменшують спроможності ворога на полі бою, а саме: змушують противника відходити від займаних позицій, здаватись у полон заради збереження свого життя, саботувати накази командування і аж до повернення на свою територію задля вирішення соціально-побутових питань у своєму домі, а не на території нашої країни.

Для них це дезертирство, але вони чомусь бояться свого диктатора більше, ніж злочинних наказів свого командування. І ми нівелюємо це. Працюємо над цим», —  розповів військовий.

Він також пояснив, що російські блогери, які поширюють начебто антивоєнний контент, насправді несуть загрозу для українців. За словами «Браво», у їхніх матеріалах прослідковується опосередкований психологічний вплив.

«Він несе дозований ефект через певну тривалість часу. Тобто є короткострокові матеріали задля отримання бажаного ефекту від цільової аудиторії, а це довготривала психологічна акція з метою формування так званих добрих росіян. Добрі росіяни відсутні — є досить хороша робота інформаційно-психологічних операцій ворога», — додав боєць.

У пресслужбі ССО журналістам «УП» уточнили, що операції підрозділу ІПСО спрямовані лише на росіян, щодо громадян України відомство діє в режимі об’єктивного інформування.

Фото: ССО України / ютуб

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY