detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
11.08.2023 19:39
У Гадячі заборонили публічне використання російськомовного культурного продукту
У Гадячі заборонили публічне використання російськомовного культурного продукту
Цьому рішенню міськради передувала петиція, зареєстрована 24 липня.

Гадяцька міська рада сьогодні проголосувала за заборону на будь-яке публічне використання російськомовного культурного продукту на території громади, повідомив Інститут масової інформації.

Цьому передувала петиція, яка була зареєстрована на офіційному сайті Гадяцької міської ради 24 липня і «за рекордний проміжок часу набрала необхідну кількість голосів», йдеться у повідомленні мерії.

Нагадаємо, 13 липня Київська міська рада наклала мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту на території столиці. Це стосується, зокрема, аудіовізуальних творів, музичних звукозаписів та концертів.

Аналогічне рішення в липні цього року ухвалила й Чернівецька міська рада.

19 червня 2022 року Верховна Рада заборонила використання пісень російських артистів у громадському просторі. 

Раніше OSINT-спільнота Molfar виявила, що близько 10–20% пісень у сотні найчастіших прослуховувань серед українців становлять російські композиції. У першу десятку за популярністю на кількох різних стримінгах увійшли три російські виконавці. При цьому найпопулярнішою категорією серед українських користувачів більшості музичних платформ все ж є українські пісні.

Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь підтримує необхідність підвищення штрафів за використання забороненого російського музичного продукту.

Фото: скриншот

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY