detector.media
10.08.2023 13:34
Секретар РНБОУ Данілов порадив опозиції, яка відсутня в телемарафоні, йти на канал «Рада»
Секретар РНБОУ Данілов порадив опозиції, яка відсутня в телемарафоні, йти на канал «Рада»
Данілов також вважає, що свобода слова зберігається, оскільки «неможливо закрити сучасні інформаційні інструменти».

Секретар РНБОУ Олексій Данілов в інтерв’ю інтернет-виданню «Українська правда» порадив народним депутатам з опозиції іти представляти свою позицію на телеканалі «Рада». «У депутатів опозиційних сил є телеканал "Рада". Це телеканал тієї інституції, в якій вони працюють. Нехай ідуть і відстоюють там своє бажання бути присутніми», — заявив Данілов, відповідаючи на запитання про скарги опозиційних сил, які не мають доступу до єдиного телемарафону.

Відповідь секретаря РНБОУ кореспондентка «Української правди» залишила без коментаря.

З кінця 2021 року телеканал «Рада» змінив формат мовлення, внаслідок чого опозиція втратила право на свою квоту в ефірі. 23 лютого 2022 року  телеканал підписав угоду на виробництво програм з ТОВ «Кінокіт», яке пов’язували з тодішнім заступником голови Офісу президента Кирилом Тимошенком.

Читайте також

Від початку російської агресії телеканал «Рада» став учасником національного телемарафону «Єдині новини». З того часу ТОВ «Кінокіт» неодноразово отримувало кошти від держави на виробництво телевізійних програм.

Також на базі «Ради» відбувається технічна координація телемарафону, а на каналі працює Владислав Матяш, якого в медійному середовищі називають неофіційним куратором спільного телемарафону від Офісу президента (сам пан Матяш це заперечує). 

У березні 2023 року Верховна Рада України не підтримала пропозиції про висвітлення роботи парламенту в слоті каналу «Рада» в телемарафоні.

Фото: скриншот

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY