detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
10.08.2023 13:18
Росія визнала розслідувачів Conflict Intelligence Team «небажаною організацією»
Росія визнала розслідувачів Conflict Intelligence Team «небажаною організацією»
Причиною такого рішення у прокуратурі назвали те, що CIT нібито збирали та опублікували інформацію про Збройні сили РФ, зокрема персональні дані російських військовослужбовців.

Генпрокуратура Росії визнала небажаною діяльність на території РФ організації інтернет-розслідувачів Conflict Intelligence Team (CIT). Про це заявила пресслужба російської установи.

Причиною такого рішення, заявили у прокуратурі, стало нібито збирання та опублікування інформації про Збройні сили Російської Федерації, у тому числі персональних даних російських військовослужбовців.

«Електронну платформу, яка спочатку називалася War in Ukraine, створив громадянин Росії Руслан Карпук, який ховається за кордоном від кримінального переслідування, спільно з учасниками забороненої екстремістської організації "ФБК", які є резидентами іноземних держав і також проживають за кордоном», — заявили у відомстві.

Як зазначає «Настоящее время», Conflict Intelligence Team заснована у 2014 році Русланом Левієвим (Карпуком). Проєкт розслідує обставини збройних конфліктів, у тому числі в Україні, Лівії, Сирії. На початку березня 2022 року Левієв повідомив, що CIT закрив офіс у Москві і його співробітники у повному складі покинули країну, щоб мати можливість продовжувати роботу та «фіксувати кожен хід війни, оскільки в майбутньому це обов'язково стане в пригоді для суду».

Нагадаємо, у липні Генеральна прокуратура РФ визнала телеканал «Дождь» «небажаною організацією».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY