detector.media
10.08.2023 11:46
Данілов в інтерв’ю «УП»: «Людини, яка керує телемарафоном, в цій країні не існує»
Данілов в інтерв’ю «УП»: «Людини, яка керує телемарафоном, в цій країні не існує»
Секретар РНБОУ Олексій Данілов про інформаційну політику в умовах війни.

Секретар РНБОУ Олексій Данілов в інтерв’ю інтернет-виданню «Українська правда» запевнив, що в країні немає людини, яка керує національним телемарафоном «Єдині новини».

«Людини, яка керує телемарафоном, в цій країні не існує. Журналісти запрошують собі тих гостей, яких вважають за необхідне», — заявив секретар РНБОУ.

Він також вважає, що в телемарафоні беруть участь усі провідні телеканали. «Ніхто їх не редагує, що їм треба робити, кого вони запрошують, хто є гостями у них», — запевнив Олексій Данілов.

Нагадаємо, що на сьогодні в телемарафоні беруть участь шість загальнонаціональних телеканалів: Суспільне, «Ми — Україна», «1+1», ICTV, «Інтер» і «Рада».

За інформацією «Детектора медіа», марафон від початку координувало Міністерство культури та інформаційної політики. Технічна координація здійснюється на платформі телеканалу «Рада». На цьому ж каналі працює і Владислав Матяш, якого в медійному середовищі називають неофіційним куратором спільного телемарафону від Офісу президента (сам пан Матяш це заперечує). На марафонських робочих нарадах «медіаексперт» Матяш не лише представляє канал «Рада», але й виступає від імені Офісу президента, інформуючи про графік офіційних заходів за участі президента й керівництва Офісу.

Національний телемарафон «Єдині новини» був створений одразу після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Фото: скриншот

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY