detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
08.08.2023 20:00
«Він робив те, що інші боялися»: на ютуб-каналі Юрія Бутусова вийшов фільм пам’яті загиблого на фронті журналіста Дмитра Рибакова
«Він робив те, що інші боялися»: на ютуб-каналі Юрія Бутусова вийшов фільм пам’яті загиблого на фронті журналіста Дмитра Рибакова
Друзі та командири загиблого захисника розповіли про його бойовий шлях, а також поділилися ексклюзивними архівними кадрами.

На ютуб-каналі головного редактора видання «Цензор.НЕТ» Юрія Бутусова відбулася прем'єра фільму пам’яті загиблого журналіста, піхотинця 47-ї бригади Дмитра Рибакова з позивним «Репортер». 

У фільмі друзі та командири Дмитра Рибакова розповіли про його бойовий шлях, а також поділилися ексклюзивними архівними кадрами.

  

Зокрема, режисер, командир взводу 47-ї бригади Олег Сенцов згадує, як Рибаков особисто взяв у полон п'ятьох російських вояків, за що ще за життя був представлений до нагородження орденом.

«Був важкий бій, і йому кулею зламало навушник, тому що перестрілися з ворожим снайпером. Я просив його тримати правий фланг, він пішов трохи далі і знайшов розбитий бліндаж, де сиділо п'ятеро орків. І він взяв їх у полон. Ще тоді я подав його на нагороду за цей вчинок. (...) Дмитро був дуже потужним бійцем і міг один робити речі, які інші боялися», — розповів військовий. 

Дмитро Рибаков народився в Азербайджані. Вивчав історію в Одеському національному університеті ім. І. Мечникова, соціологію — в Яґеллонському університеті у Кракові, а також у Київській школі економіки. Працював на каналі «Тоніс», дописував як фрилансер для LB.ua, був редактором і журналістом у Forbes Ukraine, Chas News.  

Після початку повномасштабного російського вторгнення він мобілізувався в ЗСУ за власним бажанням і прийняв присягу 1 вересня минулого року.

17 липня 2023 року Дмитро «Репортер» Рибаков загинув на фронті на Запорізькому напрямку. 

Фото Дмитра Рибакова з фільму  

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY