detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
08.08.2023 14:50
СБУ повідомила про підозру двом одеситам, які поширювали в соцмережах дані про дислокацію Сил оборони на території регіону
СБУ повідомила про підозру двом одеситам, які поширювали в соцмережах дані про дислокацію Сил оборони на території регіону
Кожному з них загрожує до 8 років тюрми.

Управління СБУ в Одеській області повідомило, що оголосило про підозру двом одеситам, які публікували в соцмережах дані про дислокацію підрозділів Сил оборони на території регіону.

Один з них, 36-річний одесит, зняв роботу української ППО під час чергової нічної масованої атаки росіян на місто. Контент, заборонений для публікації, чоловік виклав на власних сторінках в інстаграмі та ютубі. В описі під відео він вказав точний час та місце зйомки.

Другий, 28-річний «блогер», відзняв відео розташування оборонного об’єкта, де несли службу підрозділи Нацгвардії і Нацполіції України, і опублікував на своїй сторінці в тіктоці з прив’язкою до геолокації. Свої дії чоловік пояснював бажанням наростити аудиторію.

Служба безпеки повідомила, що зібрала доказову базу і отримала висновки експертиз, які підтвердили незаконну діяльність двох мешканців Одеси. 

На підставі зібраних доказів обом фігурантам слідчі СБУ повідомили про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ чи інших військових формувань).

Кожному із затриманих загрожує до 8 років тюрми.

Нагадаємо, раніше «Детектор медіа» писав про те, що в Херсоні затримали колаборанта, який під час окупації служив у місцевій в’язниці, де катував викрадених українців.

Контррозвідка Служби безпеки України затримала в Харкові працівника однієї з місцевих залізничних станцій, який збирав для російських спецслужб дані про Сили оборони.

На Миколаївщині затримали ворожу інформаторку, яка збирала дані про візит Зеленського.

Фото: Управління СБУ в Одеській області / телеграм

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY