detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
29.07.2023 11:05
Уряд Косова призупинив дію ліцензії найбільшого приватного телеканалу країни
Уряд Косова призупинив дію ліцензії найбільшого приватного телеканалу країни
Уряд заявив, що виявив проблеми з реєстраційним посвідченням телеканалу. Журналісти звинувачують керівну партію у відкритій війні проти вільних ЗМІ.

Уряд Косова призупинив дію ліцензії найбільшого приватного телевізійного мовника країни Klan Kosova начебто через помилку реєстрації. Це викликало занепокоєння в журналістів, які звинуватили керівну партію у відкритій війні проти вільних ЗМІ, повідомив Reuters.

У червні уряд виявив проблеми з реєстраційним посвідченням телеканалу. Пізніше станція повідомила, що вже вирішила це питання.

Однак уже 28 липня з'явилася чергова заява Міністерства торгівлі та промисловості Косово: «У реєстраційних документах... муніципалітети Республіки Косово представлені як міста Сербії, що є порушенням нашої конституції».

Klan Kosova заявив, що оскаржить вирок у суді.

Асоціація журналістів Косова (AGK) вважає, що весь процес із самого початку був політично вмотивований керівною партією та урядом прем’єр-міністра Альбіна Курті.

«Це рішення підтверджує відкриту та безпрецедентну війну цього уряду проти ЗМІ та є попередженням, що інші ЗМІ також стануть мішенню», — заявили в групі.

Klan Kosova був заснований у 2009 році і незабаром став найбільшим приватним телеканалом Косова.

Це був перший випадок, коли уряд закрив медіакомпанію після того, як балканська країна проголосила незалежність від Сербії в 2008 році.

Фото: Klan Kosova

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY