detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
25.07.2023 14:02
«Слуга народу» Арістов у середині липня відпочивав у 5-зірковому готелі на Мальдівах — «Слідство.Інфо»
«Слуга народу» Арістов у середині липня відпочивав у 5-зірковому готелі на Мальдівах — «Слідство.Інфо»
У разі підтвердження цієї інформації, про яку журналісти дізналися з власних джерел, нардеп може втратити мандат.

Юрій Арістов, заступник голови парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки, нардеп від партії «Слуга народу» у середині липня відпочивав у 5-зірковому готелі Waldorf Astoria Maldives, що розташований на приватному острові Ітхаафуші, Мальдіви. Про це повідомили журналісти «Слідства.Інфо», отримавши інформацію з власних джерел. 

Крім цього, журналісти отримали підтвердження, що Арістов перебував у цьому готелі, поговоривши з працівником ресепшну. На момент, коли розслідувачі подзвонили, щоб перевірити отримані дані щодо Арістова, нардеп уже виїхав звідти.

Вартість проживання на двох за одну ніч у цьому мальдівському готелі варіює від 100 тисяч гривень за віллу на пляжі з басейном і двоспальним ліжком до 323 тисяч гривень за віллу з двома спальнями та басейном, уточнюють у «Слідстві.Інфо». Також у готелі є вілли за понад мільйон гривень за одну ніч — з трьома спальними кімнатами, басейнами та доступом до пляжу. У якій саме віллі відпочивав народний депутат з України — невідомо. 

Арістов не відповів на дзвінок журналістів, коли ті намагалися дізнатись у нього, на яких підставах він перетнув український кордон та чи була робочою його поїздка на Мальдіви. Прессекретарка парламентаря також проігнорувала запит «Слідства.Інфо». А дружина нардепа заявила виданню, що Арістов був у Вільнюсі, а також додала, що «у неї своє особисте життя, а у чоловіка — своє». 

Журналісти уточнюють, що 7 липня на своїй сторінці у Facebook Юрій Арістов опублікував знімки з Вільнюса, куди, ймовірно, їздив з дипломатичною місією.

Керівник парламентської фракції «Слуга народу» Давид Арахамія у своєму телеграм-акаунті відреагував на інформацію щодо однопартійця. Арахамія повідомив, що ініціює питання негайного призупинення членства Арістова у фракції і надіслав запит, щоб перевірити дані, які оприлюднили журналісти.

«У разі підтвердження, буду вимагати негайного виключення з комітету та складання депутатського мандату», — написав Арахамія.

Нагадаємо, раніше «Детектор медіа» повідомляв, що журналісти «Української правди» виявили в Іспанії маєтки представників російської еліти. Серед них нерухомість, зокрема, мають російський режисер та пропагандист Микита Михалков і його родичі.

Також ми повідомляли про вихід чергової серії розслідування Михайла Ткача «Батальйон Монако». У ній журналіст продовжує розповідати про українських віпбіженців, які оселилися у Франції, а ще про тих, хто знаходять спосіб виїхати з України на відпочинок в обхід заборон воєнного часу.

Крім цього, ми писали, що «Українська правда» опублікувала відеорозслідування про те, як чиновники проводять час у ресторанах Києва в комендантську годину.

Фото: Юрій Арістов / фейсбук

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY