detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
25.07.2023 09:56
Українські журналісти зможуть застрахуватись на сто тисяч доларів при відрядженні в зону бойових дій
Українські журналісти зможуть застрахуватись на сто тисяч доларів при відрядженні в зону бойових дій
Застрахуватися можна на термін до 20 днів. Пріоритети надаються журналістам, які пройшли безпекові та домедичні тренінги і працюють у медіа, що є доброчесними та дотримуються Кодексу журналістської етики.

«Детектор медіа» разом з п’ятьма організаціями продовжує проєкт Міжнародний фонд страхування журналістів (МФСЖ).

Застрахуватися можуть фіксери, журналісти, відеооператори, редактори, фотографи незалежних українських медіа, які направляються в офіційне відрядження до зони бойових дій, на звільнені території, прикордонні території з Росією та Білоруссю, прифронтові території та мають засоби захисту.

Пріоритети надаються тим, хто пройшов безпекові тренінги та курси домедичної допомоги. Задовольняються заявки журналістів тих медіа, що є доброчесними та дотримуються Кодексу журналістської етики.

Застрахуватися можна на термін від 1 до 20 днів на одного журналіста та відеооператора/редактора/фотографа, які є членами однієї команди, що їде у відрядження.

Для того, щоб отримати страховку, потрібно подати заявку отут. У разі позитивного рішення координатори проєкту зв’яжуться з подавачем.

Страхове покриття — до 100 000 доларів США на відшкодування медичних витрат в разі ушкодження. У разі загибелі журналіста родина отримує 100 000 доларів США.

Розглядає кожну заявку та ухвалює рішення про страхування чи відхилення заявки незалежний орган проєкту — Координаційна рада МФСЖ.

У разі виникнення питань можна вертатись до Тетяни Авраменко на пошту: tetiana.avramenko@gmail.com.

Міжнародний фонд страхування журналістів (МФСЖ) — це ініціатива шести громадських організацій: Фундації «Суспільність», Асоціації «Незалежні регіональні видавці України» (АНРВУ), «Детектора медіа», ІМІ, ЦЕДЕМ та ІРРП. Проєкт реалізовує АНРВУ за фінансової підтримки ECPMF у рамках проєкту «Voices of Ukraine»

Нагадаємо, Міжнародний фонд страхування журналістів створили у травні 2022 року. Тоді теж оголосили програму страхування для представників незалежних медіа, які вирушають у зону бойових дій, на окуповані території та на звільнені території (протягом одного місяця після звільнення).

Фото: Стас Юрченко / «Ґрати»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY