detector.media
Олена Чередниченко
«Детектор медіа»
23.07.2023 19:01
ООН про ракетний удар по історичному центру Одеси: не згадали Росію і невідомо кому нагадали про норми міжнародного права
ООН про ракетний удар по історичному центру Одеси: не згадали Росію і невідомо кому нагадали про норми міжнародного права
В організації просто повідомили про удари та пошкодження, які вони спричинили.

В Управлінні ООН з координації гуманітарних справ в Україні повідомили про ракетний удар по центру Одеси, але не згадали, що відповідальність за нього лежить на Росії — акаунт OCHA Ukraine у твітері.

«Сьогодні одесити знову прокинулися від звуків вибухів. Удари були завдані по історичному центру, пошкодивши будинки, собор і спричинивши загибель і поранення мирних жителів. Міжнародне гуманітарне право чітко вказує: цивільні особи та цивільна інфраструктура не є ціллю», — йдеться у твіті.

23 липня головний дипломат ЄС Жозеп Боррель назвав воєнним злочином останній удар Росії по історичному центру Одеси. А прем’єр-міністерка Італії Джорджія Мелоні пообіцяла допомогти Україні з відновленням Спасо-Преображенського собору, у який влучила російська ракета.

21 липня ЮНЕСКО засудило атаки РФ на історичний центр Одеси, що спричинило пошкодження будівель культурного значення. В організації зазначили, що «ця війна становить усе більшу загрозу українській культурі. На сьогодні ЮНЕСКО підтвердила пошкодження 270 культурних об’єктів в Україні з 24 лютого 2022 року».

20 липня генсек ООН Антоніу Гутерріш «рішуче засудив» російські атаки на українські чорноморські порти і попередив, що «руйнування цивільної інфраструктури може становити порушення міжнародного гуманітарного права». З цією заявою Гуттеріш виступив лише на третій день ракетних обстрілів Одеси.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY