detector.media
07.07.2023 11:00
Триває прийом журналістських робіт на здобуття премії імені В’ячеслава Чорновола
Триває прийом журналістських робіт на здобуття премії імені В’ячеслава Чорновола
Дедлайн подання заявок — 10 серпня 2023 року.

Державний комітет телебачення і радіомовлення України оголосив прийом творів на здобуття премії імені В’ячеслава Чорновола за найкращу публіцистичну роботу в галузі журналістики. Про це повідомляє Держкомтелерадіо.

Премія присуджується щороку авторам нових оригінальних публіцистичних творів у галузі журналістики, що сприяють утвердженню історичної пам’яті народу, його національної свідомості та самобутності.

До участі в конкурсі приймають тексти, опубліковані протягом останніх трьох років, але не пізніше як за пів року до їх висунення на здобуття премії. Можуть бути висунуті роботи як окремих авторів, так і творчих колективів у складі не більше п’яти осіб.

Дедлайн подання робіт — 10 серпня 2023 року. Для того, щоб взяти участь у конкурсі, необхідно надіслати:

– клопотання про присудження премії з короткою характеристикою твору та його автора;

– примірник твору на матеріальному носієві з підтвердженням його оприлюднення (примірники друкованих засобів масової інформації, телепередачі та радіопрограми на компакт-дисках у форматі DVD);

– копію паспорта (у разі висунення на здобуття премії колективу — копії паспортів кожного члена колективу).

Адреса для подання творчих робіт: 01001, м. Київ, вул. Прорізна, 2, Державний комітет телебачення і радіомовлення України (з поміткою «на здобуття премії імені В’ячеслава Чорновола за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики»).

Клопотання про присудження премії з короткою характеристикою твору та його автора (у форматі word), а також електронну версію твору Держкомтелерадіо просить надсилати на електронну адресу: iv@comin.gov.ua

Як повідомляв «Детектор медіа», у 2022 році на здобуття премії імені В’ячеслава Чорновола надійшло 15 публіцистичних робіт, переважно друковані твори — книги та газетні публікації. Також серед претендентів були два радіотвори та один документальний фільм. Переможцем став відомий український публіцист, доцент кафедри української преси Львівського національного університету ім. Івана Франка, засновник і багаторічний шеф-редактор журналу «Універсум» Олег Романчук. Премію він отримав за книгу публіцистики воєнного часу «Не бійсь. Не зраджуй. Не мовчи». 

У 2021 році лауреаткою стала Людмила Житня за публіцистичну книгу «Чорнобиль — очима жінок (Інтерв’ю з атомною катастрофою)». Цю книгу Людмила Житня писала протягом 30 років. У її основі — розповіді жінок-ліквідаторок та евакуйованих після катастрофи на ЧАЕС. У книзі зібрано 150 інтерв'ю та фотографії з приватних архівів чорнобильців.

У 2020 році лауреаткою премії імені Чорновола стала Світлана Бондар за книгу «Ті, хто не хотів помирати мовчки…». 

Читайте також:

Фото: chytomo.com

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY