detector.media
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
06.07.2023 13:33
Нацрада обмежила доступ на території України для російського сервісу Ivi
Нацрада обмежила доступ на території України для російського сервісу Ivi
Регулятор формує перелік сервісів провайдерів держави-агресора.

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення розпочинає формувати Перелік аудіовізуальних медіасервісів на замовлення та сервісів провайдерів аудіовізуальних сервісів держави-агресора. Таке рішення регулятор ухвалив на засіданні 6 липня.

До цього переліку Нацрада внесла російський ОТТ-сервіс Ivi, який позиціонується як легальний онлайн-кінотеатр.

Формування згаданого переліку — це нова практика, яку регулятор здійснює відповідно до закону «Про медіа». За словами члена Нацради Максима Онопрієнка, до нього вноситимуться сервіси за критеріями, які визначає профільний закон: «Зокрема, сервіс включений до державних реєстрів держави-окупанта, сервіс використовує мову держави-агресора в якості мови за замовчуванням, правила та політики сервісу базуються на національному законодавстві держави-агресора».

Доступ до таких сайтів та їх мобільних застосунків буде обмежений на території України. Платіжні операції заборонені.

Національна рада відповідно до закону повідомить усі сторіни: Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектру та надання послуг поштового зв’язку, платформи цифрової дистрибуції мобільних застосунків, виробників телевізійних приймачів та кінцевих (термінальних) обладнань, що поставляються в Україну, Національний банк України і міжнародні платіжні системи, — про ухвалене рішення. Ці сторони мають:

Нагадаємо, 31 березня набув чинності Закон України «Про медіа», який Верховна Рада ухвалила 13 грудня 2022 року. Нацрада надала свої роз’яснення щодо вступу в дію закону «Про медіа».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY