detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
30.06.2023 17:01
Віряни УПЦ МП у Черкасах напали на журналіста та пошкодили техніку
Віряни УПЦ МП у Черкасах напали на журналіста та пошкодили техніку
Максим Ткаченко: Хтось вдарив мене ногою по руці і по камері. Після цього відпав мікрофон. Він працює, але пошкоджений.

У Черкасах 29 червня парафіяни Свято-Стрітенської парафії УПЦ МП атакували відеооператора видання «18000» Максима Ткаченка та пошкодили редакційну техніку. Про це повідомляється на сайті медіа.

Інцидент стався після зборів, на яких громада ухвалила рішення про перехід парафії з УПЦ Московського патріархату до Православної церкви України. Рішення ухвалили одноголосно.

Однак, пише медіа, частина парафіян, які виступають за УПЦ МП, закрилися за парканом на території церкви й відмовилися впускати громадськість та журналістів.

«Під час зйомки я підійшов до церкви. Прихожани туди нікого не пускали, звідти нікого не випускали теж. Тому спочатку я був змушений знімати через паркан, це було незручно. Тому я вирішив спробувати зняти з-під воріт. Коли переключав на інший режим, хтось вдарив ногою по руці і по камері. Після цього відпав мікрофон. Він працює, але пошкоджений. Я не бачив, хто це зробив. Мікрофон спочатку забрали на територію, але після того, як я сказав, що напишу заяву в поліцію, його викинули з-за воріт», — розповів Максим Ткаченко.

Редакція звернулася в поліцію із заявою про перешкоджання журналістській діяльності.

Нагадаємо, 11 травня в місті Шпола на Черкащині біля Свято-Миколаївського храму віряни УПЦ Московського патріархату хапали камеру та штовхали оператора Суспільного Сергія Єфімова. 

Фото: «18000»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY