detector.media
30.06.2023 11:44
CNN: Суровікін був таємним членом ПВК «Вагнер», хоча документи «викликають сумніви»
CNN: Суровікін був таємним членом ПВК «Вагнер», хоча документи «викликають сумніви»
Американське видання отримало ексклюзивні документи про зв'язок генерала з найманцями.

Російський генерал Сергій Суровікін був таємним членом ПВК «Вагнер». Він входив до кола високопоставлених російських військових, які були VIP-членами компанії Євгенія Пригожина. Про це повідомляє CNN. 

Посилаючись на отримані ним ексклюзивні документи, американське видання зазначає, що Суровікін, якого називають «генерал Армагеддон», був секретним учасником «Вагнера».

Він та ще 30 інших високопоставлених російських військових і розвідників, за даними російського Центру «Досьє», були почесними членами ПВК.

«Було відомо, що Суровікін мав зв’язки з групою найманців, але документи викликають сумніви в близькості високопоставлених російських військових і "Вагнера"», — йдеться в матеріалі.

CNN зазначає, що залишається незрозумілим, що передбачає VIP-членство «Вагнера», зокрема, яка фінансова вигода. Приватна військова компанія не відповіла на запити видання.

Суровікін не з'являвся на публіці з минулої суботи, коли він опублікував відеозапис, у якому благав ватажка «Вагнера» зупинити заколот. Відтоді місце його перебування залишається невідомим.

Як раніше писав «Детектор медіа», російське видання The Moscow Times, посилаючись на джерела, повідомило, що заступника командувача російського угруповання в Україні генерала Сергія Суровікіна нібито заарештували після невдалого заколоту ватажка ПВК «Вагнер». Водночас, за даними Bloomberg, Суровікіна «утримують в одному місці, але не у в’язниці».

Фото: Getty Images

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY