detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
29.06.2023 10:28
У Білорусі заблокували сайти низки українських ЗМІ через «дискредитацію Лукашенка»
У Білорусі заблокували сайти низки українських ЗМІ через «дискредитацію Лукашенка»
Під блокування потрапили сайти hromadske, «Главред», «Спектр», online.ua і «Трибун». На них, мовляв, розміщувалася «інформація екстремістського характеру», яка спонукала білорусів до «протидії владі».

У Білорусі обмежили доступ до сайтів низки українських медіа, зокрема hromadske, «Главред» і декількох інших. Про це йдеться у повідомленні Генпрокуратури Білорусі.

Зокрема, заблокували сайти hromadske.ua, glavred.info, spektr.press, news.online.ua і tribun.com.ua. Відповідну ухвалу прийняв прокурор Вітебської області Білорусі.

Причиною блокування назвали спонукання білорусів до протидії владі й «дискредитацію» самопроголошеного президента Олександра Лукашенка.

«На вказаних порталах розміщувалася інформація екстремістського характеру, що спонукає громадян до протидії державній владі Республіки Білорусь з огляду на ситуацію щодо ПВК "Вагнер"», — заявили в Генпрокуратурі.

На частині сайтів, мовляв, також повідомляли «неправдиві відомості, які дискредитують президента Республіки Білорусь».

hromadske припускає, що білоруській генпрокуратурі могли не сподобатися новини, пов'язані зі спробою заколоту Євгенія Пригожина в Росії та участю Лукашенка в переговорах із ним. А також, ймовірно, публікація звернення білоруського полку, що воює за Україну.

Інші заблоковані сайти наразі цієї інформації не коментували.

Нагадаємо, 5 травня у білоруському місті Гомель на своїх робочих місцях затримали чотирьох співробітників місцевого державного радіо. Їх звинувачують у поширенні екстремістських матеріалів. 

Раніше у Білорусі засудили за «образу президента» та «розпалювання ворожнечі» журналіста, колишнього кореспондента «Комсомольської правди у Білорусі» Геннадія Мажейка до трьох років колонії загального режиму.

Фото: Sergei Bobylev / TASS / dpa / picture alliance

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY