detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
28.06.2023 16:25
Американська журналістка, військовослужбовиця ЗСУ Сара Ештон-Сірілло вестиме новий проєкт Сил Тероборони
Американська журналістка, військовослужбовиця ЗСУ Сара Ештон-Сірілло вестиме новий проєкт Сил Тероборони
Вона приїхала до України у перші дні російського повномасштабного вторгнення та підписала контракт.

Сили Тероборони запускають новий англомовний проєкт, який працюватиме для аудиторії США та Європи. Його вестиме американська журналістка, а після початку повномасштабного вторгнення Росії — військовослужбовиця ЗСУ Сара Ештон-Сірілло.

Про це пише Інститут масової інформації із посиланням на повідомлення в соцмережах начальника об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковника Олексія Дмитрашківського.

«Мета даного проєкту — доносити до громадян США та Європи правдиву оперативну інформацію про події в Україні, про хід бойових дій. Аби російським пропагандистам не дати жодного шансу спотворювати інформацію», — написав Дмитрашківський.

Олексій Дмитрашківський та Сара Ештон-Сірілло

Він додав, що Сара Ештон-Сірілло — солдатка ЗСУ, яка з перших днів повномасштабної війни приїхала до України та підписала контракт. Проходила службу в одній з бригад ТрО на посаді бойового медика. Отримала бойове поранення. Після одужання повернулася до військової служби.

За словами Дмитрашківського, матеріал можна буде побачити на ТРО Медіа та у твітер-профілі «ТРО Медіа», який буде створено.

У лютому 2023-го «Детектор медіа» повідомляв, що Сара Ештон-Сірілло отримала поранення на передовій.

Сара Ештон-Сірілло приїхала в Україну 4 березня 2022 року, на початку російського вторгнення, щоб висвітлювати питання біженців. Вона згодом оселилася в Харкові, винайнявши квартиру на Північній Салтівці, одній з найбільш бомбардованих частин міста. Певний час вона була офіційною представницею мера селища Золочева на Харківщині.

З Харкова Ештон-Сірілло робила репортажі для LGBTQ Nation про вплив війни на ЛГБТК, в тому числі брала інтерв'ю у геїв, які воюють за Україну, та документувала російські воєнні злочини проти ЛГБТК-людей. Вона виступала на українській службі BBC, щоб обговорити використання російською армією кастрації для тероризування населення України. Ештон-Сірілло також повідомляє про війну у твітері та в книзі під назвою «Транс на фронті», опублікованій на Substack.

Вона є також дописувачкою видання Resolute Square та неодноразово включалася для CBS News та інших західних медіа з передової в Україні.

У серпні Сара стала цивільною працівницею Міністерства оборони, після чого припинила висвітлювати війну через конфлікт інтересів. У жовтні вступила в лави ЗСУ як бойова медикиня.

Сара Ештон-Сірілло — трансгендерна жінка. За даними журналу Xtra Magazine, вона є єдиною трансгендерною журналісткою, яка висвітлює вторгнення.

Фото: скриншот; Sarah Ashton-Cirillo / твітер

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY