detector.media
28.06.2023 16:04
На фронті зазнала поранення поетка і парамедикиня Єлизавета Жарікова
На фронті зазнала поранення поетка і парамедикиня Єлизавета Жарікова
Єлизавета мала приїхати на Книжковий Арсенал, але вирішила залишитися з побратимами.

Українська парамедикиня, військовослужбовиця й поетка Єлизавета Жарікова отримала поранення на фронті. Про це повідомила подруга Єлизавети, активістка Аліна Боднар.

«При виході з позицій під Бахмутом їх група потрапила під обстріл. У неї осколкові поранення і контузія. Везуть в лікарню.

Лізка якраз мала приїхати на Книжковий Арсенал, але залишились з побратимами на бойових. У її планах ще звільнення рідної Луганщини», — написала Боднар.

Єлизавета Жарікова — військовослужбовиця, поетка, музикантка. Авторка поетичної збірки «Мурахи Йоганна Себастьяна», яка ввійшла до переліку найкращих книжок, виданих в Україні у 2021 році, за версією Українського ПЕН. Переможниця українських літературних та пісенних конкурсів і фестивалів. Вірші Єлизавети друкувалися в альманасі «Скіфія» та в антології «Євромайдан. Лірична хроніка (Discursus)» і картвельсько-українському альманасі «Мова неба».

Крім того, з 2017 року Єлизавета є клавішницею та беквокалісткою інді-рок-гурту «Поророка», який виконує музику у стилях фольк, фольк-рок і даркфольк. 

Після 24 лютого Єлизавета вирішила приєднатися до територіальної оборони як парамедикиня.

Нагадаємо, раніше український письменник та військовослужбовець Артем Чех отримав контузію в боях за Бахмут.

Фото: Єлизавета Жарікова / фейсбук

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY