detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
25.06.2023 11:38
СБУ викрила 11 інтернет-агітаторів, які поширювали російську пропаганду в кількох регіонах України
СБУ викрила 11 інтернет-агітаторів, які поширювали російську пропаганду в кількох регіонах України
Наразі тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин і притягнення колаборантів до відповідальності.

Служба безпеки знешкодила ще 11 проросійських інтернет-агітаторів у кількох областях України. Про це пресслужба відомства повідомила у фейсбуці.

Зокрема, у Києві правоохоронці викрили чоловіка, який закликав до «союзу з Росією» у кількох створених групах у фейсбуці, телеграмі та вайбері.

У Миколаєві про підозру повідомили клірику місцевого храму УПЦ (МП), який публічно закликав вірян підтримати російських окупантів у війні проти України.

На Дніпропетровщині фахівці Служби безпеки нейтралізували підривну діяльність співробітника одного з об’єктів критичної інфраструктури Дніпра, а також працівника авіапідприємства з Кривого Рогу.

За даними слідства, у різних соцмережах зловмисники вихваляли військово-політичних керівників РФ і дискредитували українських захисників.

Знешкодили мережу пропагандистів і в Кіровоградській області. П'ять мешканців регіону створили власну платформу в «Одноклассниках» для поширення пропагандистського контенту.

Зокрема, підозрювані називали російську збройну агресію проти України «боротьбою з фашизмом» і агітували місцевих долучатися до лав окупаційних угруповань країни-агресора.

Окрім цього, у Вінниці викрили ще двох місцевих жителів, які в забороненій соцмережі «Одноклассники» героїзували терористів і пропонували встановлювати пам’ятники Кадирову.

Наразі тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин і притягнення колаборантів до відповідальності.

Нагадаємо, нещодавно кіберфахівці Служби безпеки України викрили на Київщині двох інтернет-агітаторів, які створювали панічні настрої серед громадян та намагались дискредитувати органи державної влади України.

Мешканець Київщини та уродженка Росії поширювали в соцмережах антиукраїнські наративи. Їхні дописи охоплювали кільканадцять тисяч користувачів.

Ілюстрація: СБУ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY