detector.media
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
22.06.2023 12:25
Нацрада зареєструвала перші онлайн-видання та ютуб-канал
Нацрада зареєструвала перші онлайн-видання та ютуб-канал
На реєстрацію як онлайн-медіа заявки подали 29 компаній.

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення зареєструвала суб’єктами у сфері онлайн-медіа шість компаній. Такі рішення регулятор ухвалив на своєму засіданні 22 червня.

Реєстрацію отримав інформаційно-новинний портал «Репортер» (юридична особа ТОВ «Редакція газети «Репортер») з Івано-Франківської області. На цьому ж засіданні Нацрада  зареєструвала і друковане медіа компанії.

 Також онлайн-медіа зареєстрували компанії:

Окрім цього, вперше реєстрацію отримав ютуб-канал «Канал МБ», який робить Булах М. Ю. з Дніпра. Він також зареєструвався як суб’єкт у сфері онлайн-медіа.

«Сподіваюсь, що така практика продовжуватиметься, — зазначив  член Нацради Олександр Бурмагін. — Ті, хто реєструється, впевнені, що діють відповідно до стандартів, і їм немає від кого ховатись».

За словами заступника голови Нацради Олега Черниша, заявки на реєстрацію онлайн-медіа подало 29 компаній.

Нагадаємо, реєстрація онлайн-медіа є добровільною. Але для тих, хто захоче зареєструватися, закон «Про медіа» передбачає меншу відповідальність за порушення та можливість брати участь у створенні органів співрегулювання. Національна рада з питань телебачення та радіомовлення вже затвердила порядок подання заяв і положення щодо особливостей реєстрації у період воєнного стану. «Детектор медіа» підготував інструкцію про те, як реєструватись онлайн-медіа.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY