detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
20.06.2023 10:11
Прем'єр-міністр Польщі Моравецький закликав послів у країнах Африки, Азії та Латинської Америки боротися з російською дезінформацією
Прем'єр-міністр Польщі Моравецький закликав послів у країнах Африки, Азії та Латинської Америки боротися з російською дезінформацією
У своєму виступі польський прем’єр також зазначив, що повномасштабна війна Росії проти України діаметрально змінила в Європі бачення пріоритетів.

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький закликав послів у країнах Африки, Азії та Латинської Америки докладати зусиль для боротьби з російською дезінформацією. Про це він заявив 19 червня на конференції послів у Варшаві, пише «Укрінформ» із посиланням на повідомлення Польського радіо.

Моравецький закликав партнерів із далеких країн глибше розуміти ситуацію в Україні: «Передусім стосовно війни, яка триває за нашим східним кордоном, розуміння Росії та негативного феномену Росії, та все ж феномену, що пов’язаний зі своєрідним веденням політики, дипломатії, з потужною роллю пострадянської пропаганди, потужною роллю фейкових новин».

Прем'єр-міністр Польщі також зауважив, що розв'язана Росією війна в Україні показала Європі, що мрії «про неминучу перемогу ліберальної демократії в усьому світі є передчасними».

«Ця жорстока атака Росії на Україну і все, що з нею було пов’язано, на чолі з реконструкцією всієї енергетичної та газової системи та зміною багатьох пріоритетів практично в усіх країнах Західної Європи, перебудувала сприйняття нашого наративу майже на 180 градусів. Це змінило його діаметрально», — сказав Моравецький.

Прем'єр-міністр Польщі також закликав послів у європейських країнах виступати проти ідей федералізації ЄС та поширювати ідеї децентралізації.

Нагадаємо, минулого року Матеуш Моравецький під час спільної з прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем заяви для преси порівняв сусідство з Росією із життям біля вулкану.

Також ми повідомляли, що 15 червня в Нью-Йорку постійні представництва України, Литви та Польщі при ООН організували презентацію спільного звіту «Стійкість проти дезінформації: перспектива Люблінського трикутника». До підготовки звіту долучилась і ГО «Детектор медіа».

Про те, чому Польща стала чутливою до дезінформації про Україну, читайте в нашому дослідженні «Чорний список для медіа. Як проросійські наративи поширюють у Європі».

Фото: facebook.com/kancelaria.premiera

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY