detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
19.06.2023 10:05
ISW: У Кремлі створять робочу групу з воєнкорів для висвітлення війни проти України
ISW: У Кремлі створять робочу групу з воєнкорів для висвітлення війни проти України
ISW: Путін підтримав цю пропозицію з метою інтеграції воєнкорів у прокремлівський інформаційний простір та посилення своєї підтримки серед російських ультранаціоналістів.

Інститут вивчення війни (ISW) повідомляє, що президент Росії Володимир Путін підтримав пропозицію окремих російських «воєнкорів» створити робочу групу при Адміністрації президента РФ з метою висвітлення війни проти України та інтеграції воєнкорів у прокремлівський інформаційний простір.  Про це йдеться в новому  звіті ISW.

Повідомляється, що робоча група включатиме членів Адміністрації президента РФ. Однак незрозуміло, чи будуть у ній брати участь російські провоєнні блогери, а якщо так, то в який спосіб.

«Підтримка Путіним робочої групи, яка зосередиться на висвітленні війни, свідчить про те, що російський президент має намір продовжувати публічно взаємодіяти з прокремлівськими провоєнними блогерами, намагаючись розширити свою підтримку в ультранаціоналістичній спільноті», — пише ISW.

Аналітики нагадують, що раніше Кремль уже залучав відомих воєнкорів, пропонуючи їм офіційні посади в Раді з прав людини та в Робочій групі з мобілізації, ймовірно, в обмін на посилення з їхнього боку прокремлівської риторики.

У березні ISW писав, що президент Росії Володимир Путін втратив централізований контроль над російським інформаційним простором. Зокрема, в січні, за даними ISW, російські воєнні блогери відреагували різким невдоволенням на пропозицію президента РФ Володимира Путіна щодо припинення вогню на Різдво.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY