detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
12.06.2023 17:39
Українська екранізація коміксу про Максима Осу отримала нагороду на Євроконі у Швеції
Українська екранізація коміксу про Максима Осу отримала нагороду на Євроконі у Швеції
Фільм українського режисера Мирослава Латика відзначили в категорії Achievements Awards як «Найкраще драматичне представлення».

Стрічка українського режисера Мирослава Латика «Максим Оса: золото Песиголовця» отримала нагороду на 45-му фестивалі Європейського співтовариства наукової фантастики (ESFS). Захід відбувся у шведському місті Уппсала. Про це йдеться на сайті ESFS.

Фільм відзначили в категорії Achievements Awards як «Найкраще драматичне представлення».

За сюжетом трилеру, головний герой розслідує складну справу, розплутує відьмацьке павутиння й зустрічається з містичним Песиголовцем. Він має знайти викрадене королівське золото та з’ясувати, що трапилося з його зниклими побратимами.

У фільмі знімалися Василь Кухарський, Ольга Макеєва, Володимир Ющенко, Володимир Гурін, Сергій Деньга, Альбіна Корж, Анастасія Михальчук.

Окрім цього, титулом «Найкраща інтернет-публікація» на фестивалі відзначили цикл відеолекцій «Історія української фантастики» проєкту «Фантастичні talk(s)», а премію «Кризаліс» (за яскравий дебют) отримала письменниця та журналістка Наталія Матолінець.

Єврокон — щорічний конгрес Європейського товариства наукової фантастики, на якому вручають премії в галузі наукової фантастики за публікації книг, фільмів, журналів тощо.

Нагадаємо, фільм «Максим Оса: золото Песиголовця» вийшов у кінопрокат 13 жовтня. Виробництво стрічки тривало з 2012 року. 

З 5 січня стрічка доступна для перегляду на стримінговій платформі Netflix. 

Фото: кадр з фільму «Максим Оса: золото Песиголовця»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY