detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
09.06.2023 20:57
«Бабель» запустив подкаст «Човен» про порятунок на Херсонщині. Вже є два випуски
«Бабель» запустив подкаст «Човен» про порятунок на Херсонщині. Вже є два випуски
«Бабель»: Це подкаст про тих, хто рятує і кого рятують. Про волонтерів, зоозахисників. Про журналістів і фотографів, які потрапляють під обстріли росіян, поки показують всьому світові масштаби трагедії.

Видання «Бабель» запустило новий подкаст під назвою «Човен», у якому розповідатимуть про процес порятунку від затоплення в Херсонській області.

«Це подкаст про тих, хто рятує, і тих, кого рятують із Херсонської області, де окупанти підірвали греблю Каховської ГЕС. Про волонтерів, зоозахисників, про сімʼї, чиї будинки затопило. Про журналістів і фотографів, які потрапляють під обстріли росіян, поки намагаються показати всьому світові масштаби трагедії. Про всіх, хто зараз на місці повені», — повідомляє видання.

9 червня вийшло перші два випуски подкасту.

Першим гостем став Ярослав Корнієнко, координатор евакуаційної місії фонду «Восток SOS». Він розповів про перші дні після затоплення і про те, як рятують людей на човнах і автівках і чому не треба бездумно їхати в Херсон, щоб допомогти, а краще бути на звʼязку з тими, хто вже там.

Гостем другого випуску став волонтер Євген Хаустов. Видання розповідає, що Євген разом із командою рятує людей і тварин на Херсонщині.

«Так сталося, що Євген випадково опинився в Херсонській області того дня, коли росіяни підірвали ГЕС. Ми поговорили з ним про те, що зараз відбувається в області, та як волонтери вивозять собак, котів і курей», — йдеться в описі.

Слухати подкаст можна на Spotify, Apple Podcasts та Castbox.

Читайте також:

Раніше «Бабель» запустив новий подкаст «Давай войсом». У ньому журналісти видання обговорюватимуть тексти, які вийшли на сайті.

Фото: ДСНС / фейсбук

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY