detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
06.06.2023 13:31
Bild не може визначитися, хто підірвав Каховську ГЕС. МЗС України обурене, як західні ЗМІ бавляться в російську гру «не все так однозначно»
Bild не може визначитися, хто підірвав Каховську ГЕС. МЗС України обурене, як західні ЗМІ бавляться в російську гру «не все так однозначно»
Інформуючи про знищення Каховської ГЕС, британське агентство Reuters написало, що «Київ і Москва звинувачують одне одного» в тому, що сталося.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав ЗМІ не вдаватися до властивої росіянам гри «не все так однозначно», інформуючи про підрив греблі Каховської ГЕС і наслідки цієї катастрофи, повідомляє «Європейська правда». Українського дипломата обурили публікації в «деяких західних медіа», в яких містяться натяки на можливу відповідальність України за підрив на Каховській ГЕС.

«Викликають обурення публікації деяких ЗМІ про те, що "Київ і Москва звинувачують одне одного" у руйнуванні Каховської дамби. Це ставить факти і пропаганду на один щабель», — заявив Кулеба.

Міністр наголосив, що Україна зіткнулася з величезною гуманітарною та екологічною кризою.

«Ігнорувати цей факт означає грати в російську гру "не все так однозначно"», — зауважив Кулеба.

Британське інформагентство Reuters у публікації про події на Каховській ГЕС написало, що «Київ і Москва звинувачують одне одного» в тому, що сталося.

«Україна звинуватила Росію у підриві греблі зсередини, свідомо здійснюючи воєнний злочин. Представники російської сторони озвучили протилежну думку, звинувативши Україну. Інші вважають, що гребля вибухнула сама», — йдеться в матеріалі Reuters.

Німецький таблоїд Bild спершу опублікував новину під заголовком: «Росіяни підірвали величезну дамбу в Україні», однак згодом змінив заголовок на: «В Україні підірвали величезну дамбу».

В іншій новині цього видання також пишуть: «Україна звинувачує російських окупантів у руйнуванні дамби. Російські агресори покладають вину на Київ».

Уночі 6 червня російські окупанти підірвали греблю Каховської ГЕС. Унаслідок підриву рівень води в Каховському водосховищі стрімко знижується, що є додатковою загрозою для тимчасово окупованої Запорізької АЕС.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що внаслідок підриву Каховської ГЕС загалом затоплення загрожує до 80 населеним пунктам регіону.

У Херсоні знеструмлений мікрорайон Корабел, з метою безпеки через кілька годин також відключать газопостачання.

В «Укргідроенерго» повідомили, що внаслідок підриву машинної зали зсередини Каховську ГЕС повністю зруйновано. Станція відновленню не підлягає.

У розвідці зазначають, що окупанти двічі мінували Каховську ГЕС перед тим, як її підірвати, і додають, що такий крок свідчить про паніку серед російських загарбників.

Читайте також:

Фото: Дмитро Кулеба / фейсбук

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY