detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
05.06.2023 11:13
СтратКом: Росія посилює інформаційні спецоперації щодо контрнаступу ЗСУ
СтратКом: Росія посилює інформаційні спецоперації щодо контрнаступу ЗСУ
У СтратКомі нагадують: уся достовірна інформація щодо подій на фронті — лише в оперативних зведеннях Генштабу та офіційних спікерів Сил оборони.

Управління стратегічних комунікацій ЗСУ попереджає, що Росія активізує свої інформаційно-психологічні операції в соцмережах щодо потенційного контрнаступу українських військ. Для цього планують використовувати старі відео та фото, які показують підбиту техніку, загиблих, полонених тощо.

Як повідомляє СтратКом, на російських телеграм-каналах і в соцмережах планується активізація поширення недостовірної інформації про бойові дії ЗСУ, а також ворожих формувань.

«З метою деморалізації українців і введення в оману спільноти (зокрема і власного населення) російські пропагандисти поширюватимуть недостовірну інформацію про контрнаступ, його напрямки та втрати українського війська. Навіть якщо контрнаступу і немає. Для цього заготовлені старі відео та фото, які показують підбиту техніку, загиблих і полонених. А також інші фейкові матеріали», — наголошується в повідомленні.

СтратКом ЗСУ наголосив, що достовірну інформацію можна отримати тільки в оперативних зведеннях Генерального штабу, структур стратегічних комунікацій та від визначених офіційних спікерів Сил оборони та ЗС України.

Нагадаємо, нещодавно Росія оголосила в «розшук» головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, командувача Сухопутних військ Олександра Сирського та командувача Об'єднаних сил ЗСУ Сергія Наєва. Заступниця міністра оборони Ганна Маляр назвала це одним з прийомів інформаційної війни.

Ілюстрація: polskieradio.pl

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY