detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
05.06.2023 09:38
Угорський уряд «повернув» Крим Україні на своєму ролику. Вибачень не було (ВІДЕО)
Угорський уряд «повернув» Крим Україні на своєму ролику. Вибачень не було (ВІДЕО)
Ролик, який закликає до якнайшвидшого миру в Україні, угорська влада оприлюднила в п’ятницю. Крим у ньому зображено частиною Росії. Українське МЗС протестувало.

Відеоролик із закликом до «миру» від уряду Угорщини, в якому Крим показали частиною Росії, відредагували, «повернувши» півострів до складу України. Про це повідомляє Lb.ua з посиланням на угорське опозиційне медіа Telex.

Нова версія відео з коректною належністю Криму з’явилася спершу на ютуб-каналі старшого аналітика проурядового угорського фонду Századvég Андре Палоца, а потім на каналі угорського уряду.

Жодних пояснень, вибачень чи іншої реакції з боку уряду не було.

Оригінальне відео з «російським» Кримом видалили.

Нагадаємо, 2 червня угорська влада оприлюднила ролик, у якому закликає до якнайшвидшого досягнення миру в Україні. При цьому у відео Крим зображено як частину території Росії. 

«Десятки тисяч дітей залишилися сиротами, сотні тисяч будинків зруйновані, понад десять мільйонів людей були змушені покинути свої домівки, але війна триває і може легко стати глобальною.

Досить війни, тільки припинення вогню може покласти край розрусі, тільки мирні переговори можуть врятувати життя. Настав час для миру», — говорить закадровий голос.

Ці слова супроводжуються нетитрованими відео із зображенням дітей і жінок-біженок, танків, а також карти України, яка чомусь не охоплює територію Криму.

МЗС України відреагувало на цей ролик, заявивши, що Угорщина має припинити провокації та дотримуватися своїх зобов'язань як член ООН, ЄС і НАТО.

Фото: скриншот

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY