detector.media
Марія Спалєк
«Детектор медіа»
30.04.2023 18:17
«Le Маршрутка»: забути те, що побачив у третьому сезоні тревел-шоу, навряд чи можливо. Рецензія Марії Спалєк
«Le Маршрутка»: забути те, що побачив у третьому сезоні тревел-шоу, навряд чи можливо. Рецензія Марії Спалєк
Попри формально збережені атрибути попередніх сезонів, тревел-шоу вже не є звичайною розвагою. Медіакритикиня Марія Спалєк вважає, це вражаюча подорож по сучасних реаліях Україні в стані війни.

У квітні на Новому каналі несподівано вийшли три додаткових епізоди тревел-шоу «Le Маршрутка». Вони доповнили третій сезон проєкту, показаного наприкінці 2022 року. 

У спецвипусках телеведуча Леся Нікітюк відвідала прифронтові Харків, Миколаїв і Херсон. Нині «Le Маршрутка» подивилася на країну та розповіла нам про її жителів зі всіх доступних боків.

Медіакритикиня Марія Спалєк вважає, що попри формально збережені атрибути попередніх сезонів, тревел-шоу вже не є звичайною розвагою.

Також рекомендуємо:  Подкаст «Медіуми» від Детектора медіа. В ньому Наталка Соколенко та Вадим Міський виступають посередниками між світом медіа та споживачами інформації й розбирають історії в які нас втягує медіаіндустрія. 

Нагадаємо, в перші дні повномасштабного вторгнення програмний директор ГО «Детектор медіа» Вадим Міський запустив подкаст «Русскій фейк…» зі спростуваннями проявів ворожої дезінформації. Завдяки Українському радіо передача доступна на окупованих територіях. Одна зі слухачок, яка пережила піврічну російську окупацію неподалік Херсона, розповіла, як ця радіопрограма допомогла їй та односельцям «зберегти зв'язок з реальністю» в умовах повної відсутності інших українських медіа. Восени 2022 року подкаст здобув аудіопремію «Слушно» в номінації «Найкраще журналістське розслідування» за вибором аудиторії.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY