detector.media
Андрій Кокотюха
«Детектор медіа»
29.04.2023 18:14
«Станція Краматорськ»: рецензія Андрія Кокотюхи
«Станція Краматорськ»: рецензія Андрія Кокотюхи
Дошка пошани у «Форпості Ірпінь» і згусток емоцій у «Станції Краматорськ». Але хто сказав, що нам такого не треба? Андрій Кокотюха розповідає свої враження від перегляду «Станції Краматорськ».

«Відео може вас шокувати», — завбачливо попереджають глядачів Анна Цигима й Наталя Гуменюк, авторки документального фільму «Станція Краматорськ». Створену в рамках проєкту The Reckoning project: Ukraine Testifies («Свідчить Україна») стрічку показали 8 квітня з нагоди річниці трагедії — обстрілу російськими ракетами краматорського залізничного вокзалу 8 квітня 2022 року і в пам’ять про десятки загиблих.

«Станція Краматорськ» — згусток емоцій. Відео не шокує, хіба котрийсь глядач досі не обріс товстою шкірою бегемота чи носорога й лишився надміру вразливим.

Андрій Кокотюха розповідає свої враження від перегляду «Станції Краматорськ» авторства Анни Цигимм і Наталії Гуменюк

 

Також рекомендуємо:  Подкаст «Медіуми» від Детектора медіа. В ньому Наталка Соколенко та Вадим Міський виступають посередниками між світом медіа та споживачами інформації й розбирають історії в які нас втягує медіаіндустрія. 

Нагадаємо, в перші дні повномасштабного вторгнення програмний директор ГО «Детектор медіа» Вадим Міський запустив подкаст «Русскій фейк…» зі спростуваннями проявів ворожої дезінформації. Завдяки Українському радіо передача доступна на окупованих територіях. Одна зі слухачок, яка пережила піврічну російську окупацію неподалік Херсона, розповіла, як ця радіопрограма допомогла їй та односельцям «зберегти зв'язок з реальністю» в умовах повної відсутності інших українських медіа. Восени 2022 року подкаст здобув аудіопремію «Слушно» в номінації «Найкраще журналістське розслідування» за вибором аудиторії.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY