detector.media
Артур Колдомасов
«Детектор медіа»
28.04.2023 18:10
Міжнародні організації та дезінформація: нас не хочуть чути, але мусять слухати
Міжнародні організації та дезінформація: нас не хочуть чути, але мусять слухати
Російські дипломати щодня допомагають своїм співвітчизникам вчиняти злочини проти українців, зокрема й поширюючи дезінформацію на полях багатосторонньої дипломатії. Артур Коломасов розповідає, чому важливо говорити про міжнародні організації та російську дезінформацію в них.

Улітку минулого року Артуру Колдомасову випала можливість долучитися до роботи низки міжнародних організацій у Відні, зокрема ОБСЄ, МАГАТЕ, ЮНІДО тощо. Це був лише початок тривалого періоду, під час якого майже щотижня він власними вухами чув та на власні очі бачив, як Росія бреше в багатосторонній дипломатії. 

Переборовши емоції, автор матеріалу захотів знайти відповідь на питання, що з цим робити. Однак стало зрозуміло, що для цього йому потрібно розібратися, як у теоретичному вимірі можна описати те, що він бачив у російських виступах.

Артур розповідає, чому важливо говорити про міжнародні організації та російську дезінформацію в них.

 

Також рекомендуємо:  Подкаст «Медіуми» від Детектора медіа. В ньому Наталка Соколенко та Вадим Міський виступають посередниками між світом медіа та споживачами інформації й розбирають історії в які нас втягує медіаіндустрія. 

Нагадаємо, в перші дні повномасштабного вторгнення програмний директор ГО «Детектор медіа» Вадим Міський запустив подкаст «Русскій фейк…» зі спростуваннями проявів ворожої дезінформації. Завдяки Українському радіо передача доступна на окупованих територіях. Одна зі слухачок, яка пережила піврічну російську окупацію неподалік Херсона, розповіла, як ця радіопрограма допомогла їй та односельцям «зберегти зв'язок з реальністю» в умовах повної відсутності інших українських медіа. Восени 2022 року подкаст здобув аудіопремію «Слушно» в номінації «Найкраще журналістське розслідування» за вибором аудиторії.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY